Bodem+, Jaarrapportage Jaargang 2017
- Publicatiedatum
- donderdag 16 maart 2017
- Hoofdredactie
- Rijkswaterstaat WVL
- Internet
- Website Bodem+
- Copyright
- CC0 1.0 Universal
Dit artikel hoort bij: Bodem+ Jaarrapportage
De Jaarrapportage Bodem + 2016 beschrijft in hoofdlijnen de resultaten en producten van Rijkswaterstaat Bodem+.
2016 was een mooi en productief jaar voor Bodem+, waarin we onze deskundigheid en wendbaarheid volop aantoonden. Enerzijds omdat we een groot aantal producten opleverden en doelen realiseerden.
Net als in de afgelopen 5 jaar ondersteunde Bodem+ het UP en Convenant Bodem en Bedrijfsleven.
In 2016 ondersteunde Rijkswaterstaat Bodem+ vooral het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) bij de totstandkoming van de Invoeringswet Omgevingswet en de Aanvullingswet Bodem en Geluid (inclusief overgangsrecht), waarmee de Wet bodembescherming (Wbb) in de Omgevingswet wordt geïntegreerd.
Zoals afgesproken met het OpdrachtGeversOverleg van Rijkswaterstaat Bodem+ bouwden we onze ondersteuning op bestaand beleid in 2016 verder af.
Rijkswaterstaat Bodem+ heeft een belangrijke rol in het versterken van bodemkennis in de praktijk. Dit doen we vaak in samenwerking met het Uitvoeringsprogramma Convenant Bodem en Ondergrond (UP) en onze kennispartners in de netwerken.
Rijkswaterstaat Bodem+ voert 6 wettelijke taken uit namens de minister van Infrastructuur en Milieu (IenM).
Rijkswaterstaat Bodem+ werkt sinds 2015 aan het programma Natuurlijk Kapitaal. Natuurlijk kapitaal is een breed begrip. Het gaat om het vermogen van het natuurlijke systeem (bodem, water, lucht) om ons van nuttige goederen en diensten te voorzien.
Voor de eigen Rijkswaterstaat-organisatie voert Bodem+ de zogenaamde landelijke taken uit: niet alleen de advisering aan regionale diensten, projectorganisaties en programma's zoals Ruimte voor de Rivier.
We leverden bij het OpdrachtGeversOverleg van Bodem+ het Jaarverslag 2015 en het Jaarwerkplan 2016 aan.