In de aanloop naar Koers 2020 hebben duizenden collega’s binnen Rijkswaterstaat meegepraat over de toekomst van de organisatie. De energie die de dialoog heeft opgeleverd, willen we vasthouden. Dat doen we via Mijn RWS, een beweging om de ambities van de koers samen waar te maken.

Maak van Rijkswaterstaat jouw RWS

In de aanloop naar Koers 2020 hebben duizenden collega’s binnen Rijkswaterstaat meegepraat over de toekomst van de organisatie. Deze dialoog heeft veel energie en waardevolle ideeën opgeleverd. Veel daarvan komt terug in onze nieuwe koers,
al is het onmogelijk om alle ideeën een plek te geven. De energie die de dialoog heeft opgeleverd, willen we de komende jaren vasthouden om de ambities van Koers2020 in de praktijk te brengen. Dat doen we via Mijn RWS.

Mijn RWS is een beweging om onszelf en onze collega’s te helpen onze drijfveren te verbinden aan de missie en de koers van Rijkswaterstaat. Vanuit jouw motivatie en professionaliteit realiseren we samen de doelen van Rijkswaterstaat en geven we de Koers 2020 vorm. Het doel is dat we onszelf voortdurend blijven verbeteren. Wat dit voor jezelf als medewerker betekent, is een ontdekkingsreis waarbij je zelf aan het roer staat.

Mijn RWS is jouw meerwaarde voor Onze Rijkswaterstaat. Mijn RWS staat voor trots, passie, professionaliteit en eigenaarschap. Trots op je werk voor Rijkswaterstaat en de passie om jouw persoonlijke bijdrage te leveren aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Eigenaarschap om als professional je verantwoordelijkheid te nemen. Jezelf verder te ontwikkelen. Rijkswaterstaat is groot, dus maak het klein: wat ga jij persoonlijk bijdragen?Wat gaat Mijn RWS doen?

Als je de Koers hebt gelezen, denk je misschien: wat betekent dit voor mij? Dat is misschien nog niet zo’n eenvoudige vraag. Er is maar één persoon die deze vraag kan beantwoorden, dat ben jijzelf. Wat zijn jouw ambities en meerwaarde voor de Koers? Stap één is ze te benoemen, zichtbaar te maken en te ontwikkelen. Als hulpmiddel bij deze zoektocht kun je de volgende vragen gebruiken:

  • Wat uit de Koers 2020 spreekt jou aan en past bij jouw dagelijkse werk?
  • Met welke delen van de Koers ga jij aan de slag?
  • Hoe ga je dit verwezenlijken en delen met je collega’s?

Dit najaar ga je deze vragen beantwoorden. Zodat je scherp hebt waar je concreet aan wil werken. Om je te helpen deze vragen in te vullen, is een hulpmiddel beschikbaar.

Vast onderdeel binnen Mijn RWS is je eigen ontwikkeling. We ontwikkelen ons immers een leven lang. Weinig dingen zijn zo inspirerend als het opdoen van nieuwe kennis en het verbreden van je eigen horizon. Het kan zijn dat je best wat extra inspiratie kunt gebruiken. Soms is hulp dichterbij dan je denkt: jouw collega’s zijn een belangrijke schakel bij het vormgeven van jouw Mijn RWS. Vaak hebben ze waardevolle tips en ervaringen. Bovendien kunnen ze je helpen door samen te reflecteren. En collega’s vinden het vaak leuk om iemand te helpen! Wanneer je van elkaar weet waar je voor staat, kun je elkaar vervolgens helpen om te werken aan de missie en koers van Rijkswaterstaat.

Ook je leidinggevende is een belangrijke schakel bij het vormgeven van jouw Mijn RWS. Deze collega is een begeleider die jouw talenten kan verbinden aan de bedoeling van Rijkswaterstaat. Zowel binnen jullie organisatieonderdeel als binnen de ketens.

Aan de slag

Mijn RWS is dus jouw kans om persoonlijk bij te dragen aan de meerwaarde die Rijkswaterstaat levert. Misschien heb je er nooit zo bij stilgestaan of lijkt het allemaal vanzelfsprekend. Maar wat wij elke dag samen met onze partners doen, is van grote waarde voor de leefbaarheid, veiligheid en bereikbaarheid in Nederland. Ga dus aan de slag door jouw ambities en meerwaarde aan de Koers 2020 te koppelen, door ze te benoemen, zichtbaar te maken en te ontwikkelen. Wees concreet, daag jezelf uit en maak zo van Rijkswaterstaat jouw RWS!


Bekijk hieronder de video over Mijn RWS.