Wat bedoelen we hiermee?

We willen dat medewerkers beschikken over een brede verzameling competenties en vaardigheden, en deze inzetten in hun huidige functie én in toekomstige andere functies. Ze verkennen periodiek hun mogelijkheden voor interne of externe loopbaanstappen en nemen de verantwoordelijkheid voor hun eigen ontwikkeling. We willen een duurzame organisatie zijn waarin de medewerker centraal staat en waarin we ruimte en aandacht hebben voor vitaliteit, mobiliteit en ontwikkeling van de medewerkers.

Welke 3 prioriteiten hebben we gerealiseerd in 2020?

 • We investeren in de permanente ontwikkeling van alle medewerkers. We koppelen de leerlijnen aan onze loopbaanpaden.
 • We werken met de 3-5-7-systematiek en laten die terugkomen in de personeelsgesprekken om het bewustzijn over de loopbaan te vergroten. Het is normaal om regelmatig te veranderen van werk en/of werkgever.
 • Het ziekteverzuim is maximaal 4%.

Wat betekent dit voor medewerkers?

 1. Je weet wat je talenten zijn en wat je ontwikkelpotentieel is. Je bent zelf verantwoordelijk voor je persoonlijke ontwikkeling en je zorgt ervoor dat je inzetbaar blijft. Daarom investeer je in jezelf (zie ook persoonlijk leiderschap).
 2. Je bewaakt je vitaliteit en je bespreekt die met je manager.
 3. Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen loopbaan. Je hebt een ‘loopbaanplan’ waarin je rekening houdt met de 3-5-7-methode.

Wat betekent dit voor managers?

 1. Managers bespreken vitaliteit, leren, mobiliteit en ontwikkeling periodiek met hun medewerkers. Ze dragen bij aan een cultuur waarin deze onderwerpen bespreekbaar zijn.

 2. Ze sturen actief op loopbaanontwikkeling, rekening houdend met de 3-5-7-systematiek.

 3. Ze helpen medewerkers bij hun volgende loopbaanstap. Ze denken mee over de weg daarnaartoe en ondersteunen ze actief.

Wat betekent dit voor de HRMO-keten?

 1. HRMO ondersteunt medewerkers en managers met loopbaan- en opvolgingsvragen.

 2. In het leeraanbod is aandacht voor inzetbaarheid, vitaliteit en gezondheid.

 3. De loopbaanpaden worden verder uitgewerkt en gekoppeld aan de leerlijnen.

Voorbeeld

Training ‘Sterk in werk’

Toen ik merkte dat ik geen plezier meer had in mijn werk, besloot ik de training ‘Sterk in Werk’ via het CLC te volgen. De training en het loopbaantraject dat erop volgde hebben mij veel nieuwe inzichten opgeleverd. Niet alleen in mijzelf, maar ook in mijn talenten en mijn ontwikkelpunten. In overleg met mijn leidinggevende ben ik een ander project gaan doen. Nu ga ik weer met een goed gevoel naar mijn werk. Ik heb mijn droomfunctie nog niet, maar dat vind ik niet erg. Ik ben juist blij ben met wat ik ontdekt en geleerd heb in dit proces. Ik vertrouw meer op mezelf en neem verantwoordelijkheid voor mijn eigen werkplezier.”

Irene de Koning, medewerker Support & Huisvesting