De redactieraad van MER-nieuws is onlangs versterkt met een nieuwe redactielid.

Profielfoto van Wout van der Gun
Wout van der Gun - eindredacteur MER-nieuws

Wout van der Gun (34 jaar)

adviseur MIRT/m.e.r bij WVL-Rijkswaterstaat.

Na ruim 2,5 jaar gedetacheerd te zijn geweest bij het landelijk programmateam van de Kaderrichtlijn Water, maakte Wout de overstap naar vaste dienst bij de afdeling Ruimte, Economie en MIRT. Hij adviseert nu onder andere over m.e.r. en MIRT in de projecten van Rijkswaterstaat, vragen van andere overheden hierover en beheert de m.e.r. pagina’s op de website van het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO).

Wat hoop je in de redactie van MER-nieuws toe te voegen?

"In mijn vorige functie heb ik samen met een communicatieadviseur de interne en externe communicatie verzorgd voor het programma Kaderrichtlijn Water van Rijkswaterstaat. Ik hoop deze kennis over communicatie en omgevingsmanagement in te kunnen zetten voor MER-nieuws. Is de boodschap van een artikel duidelijk? Past het artikel bij de doelgroep van MER-nieuws? En is de tekst toegankelijk voor het brede publiek? Dat zijn vragen die je je continue moet stellen."

Hoe zie je de toekomst van MER-nieuws?

"Media is vluchtiger en sneller geworden. MER-nieuws is door de tijd veranderd, maar we moeten geregeld die check doen of het middel nog tot het juiste bereik leidt. Dat wil niet zeggen dat MER-nieuws vluchtiger of korter moet worden. Juist een combinatie van toegankelijkheid, discussie en inhoudelijke verdieping biedt meerwaarde ten opzichte van andere kanalen, socials en andere platformen. Dat sluit niet uit dat we die andere vormen ook met MER-nieuws kunnen bereiken."

Wat vind jij belangrijke thema’s en wat zou je daarin willen betekenen?

"Belangen en projecten concurreren steeds vaker in ruimtelijke zin. Meervoudig ruimtegebruik zal daarom de komende jaren een enorme vlucht gaan nemen. Hoe kunnen we zaken slim combineren? Kunnen we belangen afwegen? Of houden we binnen een project ruimte voor (toekomstige) andere functies? Voor dit soort vraagstukken hoop ik meer aandacht te genereren. M.e.r. kan met de brede blik bijdragen aan het vroegtijdig herkennen en erkennen van deze aspecten. Daar kan ieder project vervolgens zijn voordeel mee doen."