Vooruitblik

Dit artikel hoort bij: Rijkswaterstaat & 01

Ontmoet ons

19 mei: Data Challenge Slim Watermanagement

Rijkswaterstaat, waterschappen, het KNMI en CBS stellen hun data beschikbaar voor de Data Challenge 2017. Deelnemers wordt gevraagd om mee te denken over slim watermanagement. Want: 'hoe halen we het meeste rendement uit een m³ water op maatschappelijke, ecologische en/of economische gronden?' Aanmelden kan tot 19 mei.                      

31 Mei: Prijsvraag Veilige zoab-randconstructie

Meer dan 1/3 van alle ongevallen op het Rijkswegennet heeft te maken met de berm. Een abrupte overgang van asfalt naar berm kan immers gevaarlijke situaties opleveren. Rijkswaterstaat daagt bedrijven daarom uit de randen van het wegdek veiliger te maken. Automobilisten die in de berm belanden moeten veilig en schadevrij hun weg kunnen vervolgen. Inschrijven kan tot en met 31 mei.

12 – 14 juni: Fib Symposium

High tech concrete: Where technology and engineering meet.’ Dat is het thema van het fib Symposium 2017 in MECC Maastricht, georganiseerd door de Fédération Internationale du Béton, De Betonvereniging, de Belgische Betongroepering en Aachen Universiteit. Het evenement trekt bezoekers uit meer dan 40 landen, waaronder vele professoren en wetenschappers. Op de expositie presenteren de bekendste internationale bedrijven er de nieuwste technieken.