Een innovatief geluidsscherm dat zonne-energie opwekt. Trucks die volautomatisch in konvooi rijden. De opening van de nieuwe keersluis Limmel. En slim patrouilleren op het water dankzij de inzet van drones. Het zijn maar een paar voorbeelden van het werk van Rijkswaterstaat dat is te vinden in het jaarbericht 2018.

In het jaarbericht 2018 zijn projecten en highlights uit het afgelopen jaar gebundeld. U leest niet alleen over de projecten die in 2018 zijn opgestart of afgerond. In het jaarbericht staan ook persoonlijke verhalen waarin partners, burgers en medewerkers vertellen over wat het werk van Rijkswaterstaat voor hen heeft betekend.

Project DOEN

Zo vertelt bouwbedrijf MourikInfra over de samenwerking met Rijkswaterstaat in 1e DOEN- project, de renovatie van de Nijkerkerbrug. Het gedachtegoed daarbij: bereiken van maximale klantwaarde en eerlijk geld voor eerlijk werk door optimale samenwerking en door constant te werken vanuit de bedoeling. Jan-Co van den Doel van Mourik komt aan het woord: ‘We durfden samen voor de beste oplossing te gaan. In dit geval is het ons bijvoorbeeld gelukt om bij het renoveren van de brug te werken vanaf de onderkant van de brug, om zo min mogelijk verkeershinder te veroorzaken. Ik ben ervan overtuigd dat deze oplossing alleen mogelijk is geweest door de bijzondere samenwerkingsvorm van project DOEN.

Lees hier het online jaarbericht 2018.