Vooruitblik

Dit artikel hoort bij: Rijkswaterstaat & 01

Ontmoet ons

5-8 april: Intertraffic en Truck Platooning Challenge

Intertraffic is de toonaangevende vakbeurs voor de verkeers- en transportindustrie. Bezoekers maken hier kennis met de nieuwste trends op het gebied van mobiliteit, infrastructuur, verkeersmanagement, verkeersveiligheid en parkeren. Op 7 april kunnen vrachtwagenliefhebbers hun hart ophalen. Op die dag komen 6 colonnes van geautomatiseerde trucks uit de European Truck Platooning Challenge voorrijden.

Foto: RDW Testcentrum in Lelystad, waar testen plaatsvinden van truck platooning: een karavaan van 'zelfrijdende' vrachtwagens

14 april: Vereniging Infra Ontwerp (VIO)-dag

Wat zijn de nieuwste softwarerichtlijnen voor bermbeveiliging? Dit en meer komt u te weten op de VIO-dag 2016, de netwerkdag voor de infrastructuurontwerp-sector. Ook Maxime Verhagen (Bouwend Nederland), Ian Miskimmin (Bentley)  en Cees Brandsen (Rijkswaterstaat) geven acte de présence.

27 mei: iSea 2016

Bent u als ondernemer, investeerder, student of namens het bedrijfsleven of de overheid betrokken bij de ontwikkelingen rond de Noordzee en Deltawateren? Houd dan vrijdag 27 mei 2016 vrij in uw agenda. Op deze dag organiseert Rijkswaterstaat de derde editie van iSea, hét netwerkevenement voor innovatieve ondernemers met een visie.

Vanaf 20 mei: Plastic Free Rivers Makathon

In 4 dagen gaan 12 teams, onder begeleiding van 9 experts, op 2 locaties aan de slag met 1 prangende vraag: hoe kunnen we ervoor zorgen dat er geen plastic meer ronddobbert in rivieren? Innovators uit verschillende disciplines en vakgebieden zijn welkom om mee te doen aan deze Plastic Free Rivers Makathon.

21 april: Nationaal Congres Aanbesteden en Contracteren

Het Nationaal Congres Aanbesteden en Contracteren is een nieuw kennisevenement voor professionals in de GWW-sector. Langskomen? Gewoon DOEN! Rijkswaterstaat verzorgt namelijk een workshop over de renovatie van de Nijkerkerbrug, een pilotproject waarin we onderzoeken hoe we meer kunnen bereiken met minder regels.

19 april: marktconsultatie aanpassing Ring Utrecht

De Ring Utrecht is de draaischijf in het Nederlandse snelwegennetwerk. En hard toe aan een upgrade. Aan u de vraag of u met ons – in een marktconsultatie – mee wilt denken over goede oplossingen.