Onderweg bellen verdubbelt het risico op een ongeval, onderweg een tekst lezen of typen vergroot die kans met factor 6. Vanachter het stuur vergaderen en berichten lezen is niet veilig en niet slim. Even met je ogen of gedachten niet bij het verkeer en iedereen loopt een groot risico op ongelukken. Veilig rijden is MONO-rijden, zonder onnodige afleiding en met volle aandacht voor het verkeer.

Als werkgever zorg je voor een veilige werkomgeving. Die verantwoordelijkheid heb je niet alleen op de werkvloer, maar ook voor medewerkers die onderweg zijn naar het werk of voor het werk. Daarom richt de campagne MONO zich ook op bedrijven en organisaties.

MONO zichtbaar in bedrijven

MONO-zakelijk helpt met het zichtbaar maken van MONO in bedrijven en organisaties. Bedrijven kunnen hun organisatie of bedrijfsvoering zo inrichten dat medewerkers ongestoord onderweg zijn. Kleine acties kunnen al een groot verschil maken. Maak bijvoorbeeld afspraken met medewerkers over bereikbaarheid onderweg en draag dit ook uit naar klanten. Zo neem je als bedrijf je maatschappelijke verantwoordelijkheid: voor veilig onderweg zijn en voor het welzijn van de medewerkers.

Nieuwe community en website

Om te zorgen dat werkgevers van elkaar kunnen leren, is de MONO-zakelijk community opgezet: een beweging voor en door werkgevers om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk werknemers ongestoord aan het verkeer deelnemen. Werkgevers zeggen acties toe waarbij MONO in de bedrijfsvoering en in de bedrijfscultuur wordt geïntegreerd. De basis voor de MONO-zakelijk community is het convenant ‘Veilig gebruik smartfuncties in het verkeer’. Aanmelden voor de community kan op de nieuwe MONO-zakelijk website: www.monozakelijk.nl. Hier vind je meer informatie over MONO-zakelijk, voorbeelden van andere bedrijven die MONO omarmen en praktische tips en middelen.

Voordelen van de MONO-zakelijk community

Convenantpartners worden ook uitgenodigd voor bijeenkomsten en sessies die door de MONO-zakelijk community worden georganiseerd. In de MONO-zakelijk community zitten ook verzekeringsorganisaties en leasemaatschappijen. Convenantpartners kunnen op termijn interessante premiekortingen tegemoetzien.