Voor de renovatie van de Nijkerkerbrug trekken Rijkswaterstaat en de markt samen op in Project DOEN. Een experiment met een nieuwe manier van samenwerken. Het project loopt nog volop, maar krijgt nu al navolging. Het Rijksvastgoedbedrijf past de methodiek namelijk toe bij de renovatie van 2 kantoorgebouwen bij station Arnhem.

Ambities verwezelijken

‘Bij de renovatie van de panden hebben we een serieuze ambitie op het gebied van circulariteit, energieneutraliteit. CO2-reductie én gezondheid’, vertelt Peter Eitjes, senior procesmanager bij het Rijksvastgoedbedrijf.  ‘Die doelstellingen vragen om een andere samenwerking met de markt. Waarin we minder vooraf vastleggen wat we willen, maar in overleg met marktpartijen zoeken naar de beste manier om onze ambities te verwezenlijken. De aanpak van Project DOEN is daarvoor heel geschikt.’

Eitjes benadrukt dat de essentie van Project Doen straks ook leidend is bij de renovatie. ‘Veel onderdelen zoals vroege marktconsultatie en een assessment als onderdeel van de aanbesteding zullen terugkomen, maar uiteindelijk moeten we tot een eigen aanpak komen. Project DOEN begeleidt ons daarbij.’

De aanbesteding voor de renovatie wordt naar verwachting rond de zomer gepubliceerd. De werkzaamheden starten in 2020.