In de nieuwste aflevering van podcastserie De Transitie vertelt (demissionair) minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat hoe Rijkswaterstaat en de markt samen op weg zijn naar een vitale infrasector. ‘Ik zie daadwerkelijk dat de mensen van Rijkswaterstaat en de bouwers de handen ineenslaan.’

Voor de beweging naar een vitale infrasector is anders en meer samenwerken essentieel, benadrukt Harbers in de podcast. Rijkswaterstaat en de markt gaan elkaar op die manier beter begrijpen en versterken. Dat is nodig voor een gezonde, toekomstbestendige infrasector die de grote en complexe uitdagingen van de infranetwerken aan kan. Een hele sector veranderen kost tijd, maar de beweging is onmiskenbaar in gang gezet en wordt voortgezet.

Handreiking tweefasenaanpak

Ook op andere gebieden timmert het transitieprogramma ‘Op weg naar een vitale infrasector’ hard aan de weg. Zo is er voor de tweefasenaanpak een handreiking beschikbaar, die inzicht geeft in hoe de aanpak bij Rijkswaterstaatprojecten wordt toegepast. De handreiking heeft als doel projectteams op weg te helpen en draagt daarmee bij aan een uniforme werkwijze binnen deze projecten. Het is daarmee een volgende stap op weg naar een vitale infrasector.

Meer weten?

Op de website www.vitaleinfrasector.nl is alle informatie te vinden over de transitieaanpak ‘Op weg naar een vitale infrasector’ die door Rijkswaterstaat en de markt wordt vormgegeven. Of bekijk de animatie hieronder, waarin in 3 minuten wordt uitgelegd hoe Rijkswaterstaat en markt samen op weg zijn naar een vitale infrasector.