Theatergroep Piepschuim sloot de Kraaiennestdag 2022 af. Cor Burger en Robbert Koekoek speelden nummers uit hun programma ‘Buiten de Lijntjes’. “De voorstelling biedt een zware boodschap verpakt in het lichtste materiaal denkbaar: piepschuim.”

'En je denkt, dit is erger dan gevreesd. Maar de toekomst is niet meer wat ie is geweest'

‘Buiten de Lijntjes’ gaat over de gevolgen van klimaatverandering. Bij het horen van de nummers weet je soms niet of je moet lachen of huilen. Burger en Koekoek spraken voor hun voorstelling met journalisten, dwarsdenkers, activisten en wetenschappers als Heleen de Coninck (hoofdauteur van het IPCC-rapport). “Alles wat we in de voorstelling zeggen is waar”, aldus de theatermakers. Met dat besef komt hun lied over hoe de aarde eruitziet bij elke graad opwarming, tot aan zes graden, best binnen. Dat kan ook niet anders want volgens de titel: ’De toekomst is niet meer wat ie is geweest’. Het lied over vier kikkers in een pan lijkt luchtiger, maar laat toch op een scherpe, verhalende manier de discussie rondom klimaatverandering zien.

Praat erover!

Piepschuim hoopt met de voorstelling het gesprek op gang te brengen. Zo zegt Burger in een interview in dagblad Trouw: “Je bereikt elkaar via gevoel, via emotie, via verhalen vertellen. Ons programma is een hele reeks verhalen over hetzelfde thema klimaatverandering. We benoemen dat uiteindelijk ook op het toneel: pak eruit wat jou aanspreekt. En práát er met elkaar over.” Tijdens de voorstelling stelt het theaterduo de vraag wie er veganist is. Welgeteld een deelnemer steekt een hand op.

Wil je mee op een hoopvolle, muzikale reis naar een betere toekomst? De voorstelling ‘Buiten de Lijntjes’ is nog tot en met april 2023 te zien in theaters door het hele land.

Over Piepschuim

Theatergroep Piepschuim maakt muzikaal cabaret en bestaat uit het duo Cor Burger en Robbert Koekoek. Zij maken sinds 2010 voorstellingen die een mix zijn van muziek, cabaret en theater. ‘Buiten de Lijntjes' is hun achtste voorstelling. Cor Burger is verantwoordelijk voor zang, gitaar en toetsen en Robbert Koekoek wisselt blaasinstrumenten, zoals de saxofoon en klarinet, af met bas en percussie. Piepschuim verzorgt ook schoolvoorstellingen. Daar spelen ze onder meer gedeeltes uit ‘Buiten de Lijntjes’ om zo het gesprek over klimaatverandering ook bij deze doelgroep op gang te helpen.

Voor meer info kijk op www.piepschuim.com