De wereld om ons heen is voortdurend in beweging. Er doen zich tal van maatschappelijke ontwikkelingen voor en technische innovaties volgen elkaar snel op. Daarbij veranderen ook de verwachtingen van mensen.

Het programma Strategische Verkenningen is permanent alert op trends en ontwikkelingen en op de mogelijke impact voor Rijkswaterstaat. Het doel van het programma is om het strategisch vermogen van de organisatie te versterken: het vermogen om ontwikkelingen tijdig te zien en koers te kunnen bepalen.

De rol van strategische verkenner is te vergelijken met die van de persoon in het kraaiennest van een schip. Vanaf deze positie kan hij ver vooruit kijken, maar ook zien wat de schepen in de omgeving doen en hoe zich dat verhoudt tot de koers van het eigen schip.

Lees meer op rws.nl

Kompas RWS

Op basis van de resultaten van de verkenning Expeditie RWS2050 heeft het bestuur van Rijkswaterstaat besloten tot een nieuwe strategie: Kompas RWS. Een deel van de workshops die plaatsvonden tijdens de Kraaiennestdag 2022 stonden in het teken van dit kompas.

Lees meer op rws.nl